Tuesday, January 25, 2011

politik dan politics ,,,

politik.....bagi REMAJA, perlukah ? wajibkah ? patotkah ? kite mengambil tahu ? ...ia menjadi tanda tnya bagi remaja yang segelintir atau separuh darinya yg kurang tahu atau TAK langsung mengambil tahu tntg politik negara kita iaitu MALAYSIA...satu...MALAYSIA ! dgn akurnya aku sendiri kurang tahu tntg peredaran mahupun perjalanan politik yg sedang hangat melanda di MALAYSIA..

bagi saya selaku manusia bergelar remaja , serba sedikit kita perlu mengambil tahu tentang politik MALAYSIA juga negara2 luar..bukan ape ia penting utk pengetahuan kita..jikalau org bertanya xbanyak pon skit kita tau..betol kn ? huhu..tapi ade yg berkata politik ni merosakkan minda..haha..ape2 jela..aku buathal aku dan kau buathal kau..dan saya bukan arif dan pakar dlm bidang politik tapi setakat nk jwb atau kongsi serba sedidkit tidak menjadi masalah..hehehe..

setegak-tegaknya bagi saya , politik memeningkan dan mengusutkan..maaf kalo ade yang terasa..itu pendapat saya dan hak saya utk bersuara sebagai rakyat 1 malaysia :)...ade pihak yg xsuka dengan karangan saya ? so what ? haha..da ia memeningkan..benda dah berabad pon masih sibuk di ulaskan..apekah smua ini? membuang masa , banyak perkara dan benda yg penting untuk diulaskan dan dibincangkan.. iye saya tahu , kalo pada org2 dan pakar2 yg mahir juga arif dalam politik ini bila bca blog saya semestinya akan bersuara AHH ! KAU BUDAK2 LAGI APE YG KAU TAHU dan paling best mesti mereka akan berkata LAMA2 NANTI KAU AKAN TAU MANA YANG BETUL DAN MANA YG TIDAK BETUL...ok aku terima seadanya suara mereka yang padahal aku layankan dan tidak boleh terima..haha..why so serious? tidak perlu saya panjang lebar utk diperkatakan..semua da matang dan dewasa..jadi kanan dan kiri sendiri tanggung..so thinking first before your move and shout :)

*ingat ape yg budak gemok rumuskan adalah suara dari saya senmata-mata,tiada kena mengena dengan sesiapa pun.sebagai rakyat saya berhak bersuara...assalamualaikum

3 comments:

  1. huhu betul tu, why so serious kan...? :P

    ReplyDelete
  2. liyana - haha , tak abes2 kn :)
    mytafa - tahu xpe..so happy je

    ReplyDelete