Friday, September 10, 2010

reunion SMKKP 2010

salam semua...

tiap2 tahun pasti ade reunion skola secondary aku..iaitu kangkar pulai high school..huhu..taon ni reunion bertempat ni RUMAH LIMAS,danga bay..di JOHOR BAHRU tercinta..haha..takbole blah ;p..oke 1 orang 30 hengget..mkn sedap2 gak..yg dtg ramai jugak..yg xdtg masing2 ade hal..ramai yg xdpt dtg disebabkan KERJAYA..xpe2,taon dpn kan ade g..huhu..;)

haaa gambar??ni diaaaaa rakan2 ku ;)



pas mamam,g men boling kat leisure mall..peh memang bedekah tgk dak2 ni main..hahah..ade yg cun..ade yg halah..takbole go! hahaha..ni dia gambarnyaaaa




walaupon ramai takgi tapi kemeriahan nya tetap luar biasa...thx suhana 4 arrange kan! yeahhhh!!

Sunday, August 29, 2010

merdeka.merdeka dan merdeka


salam 1 malaysia semua..

31 ogos 2010 adalah hari kebangsaan bagi negara kita..MALAYSIA ku tercinta..hari merdeka yg ke 53..merdeka ertinya bebas nye negara kita MALAYSIA dari jajahan..selain itu juga kita bebas berfikir dan memilih haluan diri sendiri..baik mahupun buruk..semua nye ditangan anda..its in your hand..huhu..tapi ade segelintir golongan yg masih belum merdeka..iaitu mereka masih ditakuk yg lame..itu adalah hak masing2 utk berfikir..kita sebagai manusia hanya mampu merancang dan ATAS yg menentukannya..mudah2an semua akan berjalan dgn baik dan lancar..kita hnya mampu berdoa.AMIN.

Wednesday, August 25, 2010

lagu ni..best2! haha


Maulana - RSVP Lirik

Kali pertama ku melihat hati sudah rasa terpikat
Bila kau membalas senyuman
Ku berkhayalan…
Kita berdua jatuh cinta
Kau milikku dan ku kau punya

Tapi di dalam realiti belum pasti
Ku pinta kau répondez s’il vous plaît
Jangan biar ku fikir ku bertepuk sebelah tangan
Ku rayu kau répondez s’il vous plaît
Agar dapat berakhir angan yang mengganggu fikiran

Dah tak mampu berselindung lagi
Cinta yang lahir dalam hati
Aku tahu kau juga mahu tetapi malu
Andainya benar katakanlah agar dapat mengorak langkah

Bila ku ketuk pintu hatimu
Izinku masuk
Luahkanlah ku perlu tahu
Luahkanlah isi hatimu

Monday, August 9, 2010

kursus induksi

haissshh..long time tak tulis kat blog aku neh...

ok2..kali ni aku nk cte skit tntng pengalaman yang BEST aku pernah alami time aku berkhidmat di UTM...pengalaman nye adalah menyertai KURSUS INDUKSI...fuhhhh..dgr name kursus tak mcm aneh2 lak..
kursus induksi ni mcm orientasi lah..kira staff yg baru aku dikenal2kn tentang utm..mcm elaun,kerja lebih masa,perintah,banyak lah lagi..keje aku agk2 bosan tido..memang best giler..haha..main bedal je..fasilitator da paham da,kalo aku keras cam tugu tu bermakna aku sedang beradu..first aku dtg..briefing mcm2 lah..kemudian aku dipecahkan mengikut kumpulan..aku berada di KUMPULAN SOKONGAN 1 (n17 sehungga n26)..pemb.tadbir,juruteknik,pereka,pemb.tadbir (kewangan),setiausaha mcm2 lagilah yg berada kat kump. aku tuh..

mula2 aku mg malu..yela klik2 kat kump aku bukan knl.. nama pon aku xtau...muka pernah nampak,tapi sepatah haram pon xpnah bercakap..huhu




haaaa..ini dia kumpulan aku..heheeh...kaum hawa menguasai!
barisan fasilitator ; puan hafizah, en farid ,en azri dan puan junaidah




itulah die..mmg sporting fasi2 group aku..sempoi..bedekah gak kdg2..huhu..kursus tu start kol 7.15 pagi..peh memang malas thap gaban nk bngon awl2..serious..mata rabak je bile kat dlm dewan..huhu..nak xnak kene gak!!! ok gooooooooooooo!!!



yang ini pule adalah rakan2 aku yg paling superb! paling hot! terbaekkk! smue ade r kat korang..best knl korang kat induksi ni..hahaha..(topek,pojie,aku,hadi)...thx weh! korang best..;))haha..kwn smpai mati k..


seterusnyaaaa....



ni lak group aku..1 kelas dipecahkan kepada 5 group..ini group aku..the name is ROKET!!!!hahaha..

leader ; lupe lah..HUHU

group2 lain..



nih group MATAHARI...dgr lah matahariku..HAHA

leader ; TOPEK



ni adalah kumpulannnnnn..B'SUNFLOWER..huhu..bzzzbzzzzz


leader ; REDUAN






ni name nye group SURIA....sang suria,,hehe

leader ; FIRDAUS




ni pulak group BULUH...bukn buluh perindu k

leader ; ARITH


kenangan2 manis yg tercipta pada hari tersebut di kursus induksi,insyaallah akan terpahat selamanya dihati saya..banyak ilmu yg saya dpt kat sini..pengalaman pon bnyak....huhu..aku gak berdoa kejayaan dan kebahagian korang semua..korang adalah terbaik dan best...thx k! ;))


salam sayang,
budak gemok ;)

Friday, May 28, 2010

freedom 360 at johore bahru!!!



tanggal 21 mei 2010 berlangsung nya FREEDOM 360 di jazz and blue (jb discovery) berhampiran holiday plaza (hp)..free entry..ok lah not bad..music nye ala2 fenthau..hahhaa..kene biji baru bole layan..hahaha..saya pegi dalam pukol 12.30am sampai...ingat orang makin kurang....tetapi!!! makin ramai..gile ah..ade yang mcm kene sampok pon ade saya tgk..mngkin 1st time event kot die g..huhuhu..xpe der jnji chill dan jgn wat hal sudah..aku 1st time g jb discovery tu..ok la tmpat die not bad...tapi kalo ramai sgt semak gak,...



event ni laen skit dri speedzone..event ni kat dalam bole bukak air...tu yg ramai samok2 je..layan kepale..xpe jnji jgn o.d sudah...tapi aku g kejap je dalam sejam lebeh je..pastu da gerak...music kureng lah..ok tu saja ulasan dari aku..


budak gemock

assalamualaikum..

Saturday, May 15, 2010

manusia oh manusia

1. saya jenis orang yang tak ambil kisah dan tak suka menyibuk kisah hal orang lain..serious, perangai itu mesti anda2 semua juga tidak menyukai..sangat semak! macam2 ragam manusia kalau kita dapat perhatikan..ye! kadang2 saya juga melakukan nya..tetapi! ada batasnye..beragak-agak kawan...betul tak..? ini entah mane manusia yang tak kenal, secara tiba2 nak menyibuk..kan sakit hati kita bila melihatnya dan juga mendengar..mintak tolong lah jangan saya ada sifat sebegini..

2. saya tak suka orang yang sibuk menasihati saya..tetapi! dia lagi TEROK dari saya mahupun orang lain..biarlah kita tak campur orang atau tak hensem mahupun lawa tapi jangan cuba menyekolahkan orang sesedap rasa..saya tak kisah jika ada orang yang cuba menasihati saya..tetapi! ada pada dan had kelajuan nya..betul? tak betul?? ada aku kisah! bodo! sesuka hati nak nasihat kan saya..awak tu baik sangat? sempurna sangat? lawa dan hensem sangat? dalam sebuah keluarga semua isi rumah awak tu terbaik ke??? tak kan? kat rumah saya banyak cermin..nak ke? boleh cermin diri kamu dari atas hingga ke bawah..huh! benci saya jika ada orang yang dekat pada saya mempunyai sifat sebegitu..

3. dan paling teruk saya tak suka orang yang cakap lebih,berbual macam tau,menuduh orang dan spesis dengan nya,...sekian..

p/s ; blog saya, suka hati keluarga saya lah nak borak ape..sekian


assalamualaikum

Thursday, April 8, 2010

speedingggggg!!!!! speedzone 2010


pehhh lme x singgah blogger..ok kali aku nk cerita experience aku g genting sempena speedzone party..fuhhhh..memang samok beb aku kesane..berbaloilah dgn harga tiket..dj pon superb2..lagu mmg xaxau abes ah..seb bek alkohol dgn segala benda haram xleh msok,kalo x mmg pemandu ambulans mmg CLAIM o.t jela..hahaha..sbb ramai yg overdose..cuaca kat sne,jgn ckp sejuk mmg xingt..menusuk tulang..ckp skit mulut berasap-asap..xyah smoke,da mcm smoke...huhu..


dj2 yang beraksi..kyau&albert,paul oakenfold,ronski speed,jody winsternoff..fuhh dieorang spin mmg terangkat..crowd2 semua xaxau menghayati spinner dj2 yg bapak superb..para2 dancer(tecktonik n shuffler) tidak melepaskan peluang dgn menari mengikut alunan dj2...mmg legend..tidak ketinggalan warga2 JAY Z turut menyemak kat speedzone party..hahahha...da sedap buat hal..sengal..mmg puas hati..aku msok kol 11 kuar kol 4 pagi..penat jgn ckap,tp memang berbaloi..alcohol not allowed..mmg term and conditions nye bagus..mesra alam.huhuhuhu..next year memng aku MESTI pegi nye...superb2..ahahah..thats all



gemock..
assalamualaikum....

Sunday, March 28, 2010

sumpah aku syg kat kau!!!!




dah lame x rase perasaan mcm ni..baru ni aku jumpe si dia..comel,cute,mata die,ketawa die sering bermain di mataku sehingga sekarang....kenape jadi begini pada aku...?? sudah lah mok..org tu da berpunya..mahu kah dia sama kau walaupon ayat kau mengalahkan majnun ketika memikat si laila...eheheh..huh! masa mula2 jumpe aku da rse mcm die aku yang tapi..tapi nasi da jadi bubur..bukan aku yg lambat tapi..jodoh dan takdir aku yang buat aku jumpe die lambat..klau x si COMEL tu SAYA YG PUNYA!!...tp sygggg lmbat..bila aku da suka,msti sudah yg berpunya..xpelah..nape aku suka kau??



1. senyum kau

2.cara kau

3.mata kau

4.perangai kau

5.gaya kau.......

6.akhir sekali....mgkin kau boleh bimbimg aku ke jln yg benar..hahahaha

kalau kau aku punya..akan aku bhgiakan kau selagi aku hidup dan selagi aku bersama kau..akan ku bagi segala kasih dan syg aku pada kau...tapi bile?

awk...saya sanggup menunggu awk kalau awk benar2 menyintai saya...hmmmm'




gemock<3 andai nya kau jadi milik ku selalu ku nyanyikan lagu rindu...=(

Thursday, March 18, 2010

hari ini dan seterusnya..



salam semua...hari ini seperti biasa hari2 yg telah ku lalui sebelum2 ini..cuma arini aku free,dan cuba ringan kan tgn aku ini utk menaip serba sedikit kat blog ku ini..hehehehe...

ok..kat ofis agk busy tp kurang spt2 hari laen yg sibuk nya smpai nk pee pon xsempat..cuba anda bayangkan...hemmm..tp xape,yg penting aku keje ok then every month income dpt..that's all...sebab ape xbusy?1.konvoksyen UTM ujung bln neh 2. transport di block dr 22/3 until 29/3 coz konvo 3. awl2 aku da msukkn booking 4. aku buat hal aku sendiri 5. kurang nya org yg menyusahkan aku..haha

tp xbusy nya hanye sementara saje..suatu persinggahan saja..ecehhh..tp pada hari berlangsung nya konvo..smua staff kenderaan di minta standby! tetapiiii...nasib ade elauan...fuhhh! kat situ aku boleh lah nk saving untuk function awl april ni!!! yeaaaayyyy...claim ot pon bole..mmg samok..tapi die punya pnat and jamm time keje..sumpah! xterkata dibibir utk berbicara...hehehe..tapi aku ttp slumber mengharungi dugaan dgn kuat..ecehh..

dekat sini mmg bz..pagi rilek2 sua...after 11 am die punya busy mcm keje kat pizza hut kitchen..dgn telefon,fax,student,driver2,staf2 mcm2 lagi lah...memang jammmed gile otak aku..emosi mmg x seimbang,muka aku nie da xlarat nk senyum lima lagi! arghhhhh...tp xpe..bekerja kne ikhlas bru berkat..dan every month income msok..hehehe..jdi nnti aku tgh tnggu debaran konvoksyen ke 44 UTM...hahahaha...


sekian.
assalamualaikum...

gemok

Friday, March 12, 2010

sorry...maaf

kau bodoh! bajet bagus! hanjing! menyusahkan aku saja!!!!!!! that's all....sorry guys...mood kurang seimbang.....lastly...fuck u vavi!!!!!!..






sekian...
-gemock-

Sunday, March 7, 2010

lagu ku untuk mu..hehehe

lagu ini selesa didengari..huhu..mari kita menghayati lagu ini...
Ku akui ku sangat Sangat menginginkanmu
Tapi kini ku sadar Ku di antara kalian
Aku tak mengerti Ini semua harus terjadi
Ku akui ku sangat Sangat mengharapkanmu
Tapi kini ku sadar Ku tak akan bisa
Aku tak mengerti
Ini semua harus terjadi
Lupakan aku Kembali padanya
Aku bukan siapa-siapa untukmu
Ku cintaimu
Tak berarti bahwa
Ku harus memilikimu selamanya
d'masiv-diantara kalian..
sekian,..assalamualaikum,,,

Wednesday, March 3, 2010

akhirnya...alhamdulillah..




yeaayyyyyy! dpt jugak aku kasut NIKE AIR MAX running model ape aku xtau tp baru nye... wokkkk...uhuhuuu...peh die punye ringan memang xingat...fuhhh..terbaikkk..selesa jangan ckplah kan..keh5..mcm jln ats angin tuhh,,.alhamdulillah...dapat aku merasa kasut niee..hehe..thanks kepada DIA.hehe..kalo x.,xmrase aku nk pakai kasut semhal nie...duit mcm air..huhu..kasut mcmni mhal free stokin je..haha..tergelak aku..discount xde..huh..
ade gak kale yg baik2..tp bnyak saiz gegurl..pastuh yg laki kaler nye meriah katak...segan nk pakai aku..kalo kaum2 yg tertentu bole lah..heeheh..tp apepon memang best..puas hati kalo memakai nye...selama ini aku hanya lalu je diluar kedai nye..akhir nye impian tercapai di akal ku.hahhaa....alhamdulillah..
sekian..assalamualaikum..
-gemocx-





sabar ye AZRIQ.....


hari ini aku bz memang x ingat..panas je hati aku dgn org2 kat sini...otak da naik jammmm...huh..dugaan2..sabar ye azriq...argggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh


Ya Allah ku pohon pada Mu,berikanlah kekuatan dan kesabaran pada hambaMu ini...

Tuesday, March 2, 2010

THANKS UNCLE..


this is my HERO
first 4 all tq Allah ketemukan aku dgn dia...die lah yg bnyak nasihat aku...berleter kat aku..buat aku ketawa..buat aku sedar..buat aku berfikir secara rasional...dan banyak lagi..
bagi aku die da mcm ayah aku sendiri..walaupon hanya bru je kenal..aku xmintak ape2 pada dia(hehehe) melainkan dia yang bagi..hanya aku perlukan pada dia hanya kawan..teman berbicara..itu sahaja..sehingga aku melelapkan mata selama-lamanya.bagi aku itu sudah ckup..bukan wang ringgit mahupon kekayaan dia yang aku hendak..hanya secebis kasih sayang sebagai ayah da memadai..ape yang dinasihati oleh die sedikit sebanyak menyedarkan kan aku tentng erti sebenar kehidupan..hmmm..thanks uncle 4 all..hope i dont lost u.. honestly, i miss u uncle


Assalamualaikum...

-gemocx_laluka-