Friday, November 20, 2009

saya syg mereka ketat2!











anda semua penglipur lara ketika hatiku ini sedang berduka lara! hahaha...mskipon korang hanya sahabat aku...

Thursday, November 5, 2009

alhamdulillah...

akhirnya dapat juga aku kerja yang tetap ..haha..takpelah janji dapat kerja yang tetap dan aku xpyah nk pkir2 nk crik kerja lain dan yg penting keje dgn kerajaan..govman.hahaha..dan aku boleh merancang untuk belajar sambil bekerja! uhuuuuu...sambong degree..kdg2 bila pkir mcm malas..pastuh aku pkir balek xkan aku nk duduk di takuk lame je...jadi nk xnak,aku kene ringan kan tulang aku untuk masa hdpan aku! go gemok go!..hahahaha..jika aku smbong stdy aku kne pilih antara course h.r or business?uhhh..i have to make a right decision because this is my future..oh God please show me a right decision..its ok..mase panjang lagi..insyaALLAH next year aku further stdy aku kot.. go gemok go!!!! ok gooooo


sekian..
assalamualaikum..

Monday, November 2, 2009

kau! kau! kau!

aku xpernah rase nk marah pada kau! tp kau yg membuat aku MARAH,BENCI,MUAK,JELEK,MENYAMPAH..semua ade lah jika aku memandang muka kau yang kurang hensem tuh! haha..bile orang sibuk berbual dgn aku,dengan tanpa waran kau cuba mencelah dgn muka permintaan..bg salam xde,nie dgn bersahaja ko menyampok! kan kau da besar,tua kutok..xkan da lme mkan garam tidak tahu berbudi bahasa..kan itu budaya kita,..kau hanya tau memalukan org sahaja! kau bagus sgt kaaa?kira kerja sudah lama,kira sudah terror?ouh hentikan lah keangkuhan kau itu..hidup kita nie ibarat roda,kdg diatas..kdg dibwah..bila dibwah nescaya org yang diatas akn pijak kau ckup2! sebagaimana kau pernah pijak,sepak org sperti dahulu kala yg pernah kau lakukan..

malahan aku pelik..time aku ckp dgn org lain ade je xkene ko nk kene kan aku ekk..nape ye?aku kcau hidup ko ka?aku ngecek duit ko ka?ewww..sumpah aku xteringin! nk berbual pon nek mls aku dgn kau!...dulu mula2 aku tgk kau cm baik je..mcm lah! tp lame2 kau da mula crik psl dgn aku...bukan dgn aku je..dgn org lain pon kau main sapu bersih je ea..mngkin kau xkene lagi BUKU dgn RUAS tu yg berlakon sbgai HERO..hahaha..hero lah sgt...aku kdg2 cuba xnak ade sifat MENYAMPAH dgn ko..tp mkin ari aku tgk ko..aduihh mkin ringan je kaki dan tgn ku ini..kau bergurau dgn aku mcm nk bergaduh..ye..gurau mmg gurau tp xkan nk kene ajr cara nya..cara bergaduh dan carik psl xpyah lak nk diajar! kenape eak dgn kau!? aku smpai naik jam kpale otk neh! dah la dgn keje lagi..lpas tuh dgn mulut kau...kalau mntak tlong,kau punya bahasa mcm nk bertumbok! s**l la ko eak..buat aku tmbh dosa yg bnyak aku kumpul ni..huh! kalo ko ni level2 aku nk kne hembus da kau ni..tetapi kau ni warga tua! agak2 lah..bila org kne kan kau,mula lah nk touching! tau lak..pastuh da bengang mula lah mcm nk ajak bergadoh..sudah2 lah bwk2 beristigfar..aku kat sni bekerja utk mencari rezeki untuk kesenangan aku..tp ko dtg bgai 1 malapetaka yg membawa huru-hara yg amat dashyat! haha(ketawa sinis!)...
jiakalu 1 ari nnti kau berubah ia akan menjadi 1 keindahan yg paling samok dlm idop aku..tp bila la eak??huuuuuuuuuuuuuuuhh..


sekian,assalamualaikum..