Tuesday, September 15, 2009

1o perkara dari si budak gemok...


1. aku suka berkwn xkira usia,rupa,saiz,jantina atau sebaliknya..yg penting berkwn..dgn berkwn kita dpt bertukar pandangan,pendapat,pengalaman dan pengetahuan.


2. aku nie peramah..tetapi aku pemalu skit bile jumpa org yg tidak dikenali terutama kaum HAWA..kalo kaum ADAM aku cpt skit down malu nye.he5


3. aku ank 1orang dlm sebuah keluarga yg kecil.hu3


4. aku perokok yg tegar,dan sikap perokok ku ini tidak diketahui oleh keluarga ku..(depan mata xpernah nmpak)


5. aku single and available.hahaha...aduh,merepek la budak gemok neh.


6. aku sudah pon bekerja di badan kerajaan..bru bape bulan je.


7. aku berkaca mata,berbdan besar(gemok)mcm afdlin shauki..tp aku bangga dgn saiz aku..


8. senang tidur..tetapi susah mau bangon..huh!


9. sensitif skit(tp tgk keadaan), periang,menyayangi persahabatan,mudah kesian,mudah mengalirkan air mata,suka menjaga dan menggembirakan org walaupon hati aku ni sedih atau terluka disebabkan masalah lain dan cepat melenting...(menggelibas)ha3


10. akhir sekali,aku lebih utamakan dan percaya rakan yg aku sudah lama kenal dari yang aku baru kenal cuma sehari dua je...harap maklum..
-sekian buat masa ni..
-salam dari budak gemok...

cigarattes dan rokok..




rokok oh rokok...dunhill dan winston light menjadi oksigen aku..bagi aku dua2 ni mempunyai rse yg terbaik dr ladang.he5..bukan aku sorang je menggemari makanan ringan ini..org lain juga menggemari nya..bagi aku paling best selepas makan adalh waktu dan time yg terbaik untuk menghisap makanan ringan ini..mahal mmg mahal harga nya..mmg bg org yg x merokok bg mereka itu adalah satu pembaziran..tp yeke??bg aku mmg membazir tp kita kne lah pndai bhgikan duet..lagi 1 kalo da isap tu jgn lah mcm naga yg sedang menggelibas mmg la xsmpai 1 ari da abes rokok nye..mandi gak kalo x smpai 1 ari 1 kotak da abes,esk tgk da busuk bibirnya mcm pic kat kotak rokok tuh! ha3..
rokok juga bg aku,dpat release tension aku yg melambak pkir psl stdy(dulu2) dan skg kerja!hu3..semak sgt bg aku kalo kerja bnyak..tp pas smoke ok je..tp tension tuh still ade tp xlah critical..tp aku xdelah addict gle..xsmoke 2,3 ari da mcm seladang yg menggelibass..ha3..oke2 je..cuma aku xleh tgk member2 aku smoke dpn mata kepala aku!arghhhhh..xleh than beb..aku mmg ade niat nk berhenti..tetapi hajat tdak kesampaian,,terkubur mcmtu je..xsmpai 2 mggu,mcm ade yg sempurna je..tp xkan nk stop smoke nk kene crik member2 xsmoke..member aku majority smoke addict and heavyweight..ha3..
sesetengah org lain pndangan,nape mereka merokok so jgn sebarang2 menunding jari yg org merokok nie..saje2 smoke sbb knon nk macho la..knon cabaran member2 la..weh2 tu zaman2 skolah la..huh! kadang2 aku tgk org yg xmerokok dgn aku xdehal pon..tp org len yg cm semak samun lak tgk org mcm level2 aku smoke..aduh! xpyh la mcm korang baik sgt..merokok mcm berzina ke?tak kan...merokok mcm membunuh ke?tak kan...merokok mcm merogol ke?tak kan...jadi takpayh nk pndg hina,sinis,jijik sgt kat perokok oke..aku xmntak pon duet korang...aku marah?honestly ye...aku prnah dgr org tua ckp..tgk tu muda2 da isap rokok..tp korang tau ke die watpe?belaja mne?....nie x,tgk org merokok je xde masa depan..men bedal je ckp sebarang...ko ngat org x smoke baik n berjaya sgt?????? ahhh boleh jalanan lah dgn falsafah hidop kau yg xkmne dan kuno tuh..huh! mara pon tiada gune..manusia same je..yg burok tu bg mereka ttp burok..yg baik kadg2 jdik burok gak..tp kalo terkena kat ank2 mereka............ye aku mengaku aku bukan nye terbaik!tp aku x suka mengata org suka2 ati tnpa bukti...huh! so pada org2 yg mulut dan tangan gatal menunding dan berbicara jahat tuh..henti2 kan lah ye...assalamualaikum..
sekian utk petang ni 5.00 petang/selasa...bicara si budak gemok...
p/s;kurang suka dgn bahasa saya?terima kseh ku ucap kan

Monday, September 14, 2009

ramadhan,ramadhan dan ramadhan...


ramadhan al mubarak hampir ke penghujungnye..rmai yg meraikan pemergian nye dan ade gak yg meratapi pemergiannya...tp tidak rmai yg meratapi pemergian nya...hanya segelintir org yg benar2 menghayati bulan ramadhan..tidak slah meraikan pemergian ramadhan..tetapi tdak mlampaui batsan nya..selain itu kita tdak berbelanja besar2..hanya sekadar meraikan kita berjaya menunaikan rukun islam yg ketiga...hehe.ceh poyo lak budak gemok ni an..alah sekali sekala berforum..ok,ramai yg menganggap bulan ramadhan ini 1 penyeksaan kerana kita perlu menahan lapar,dahaga dan nafsu...hehe..nih jgn men bedal je...nmpak pempuan baik..peh x ingat

nk terkeluar biji mata tgk..mmg belanja lah..sama juga dgn mkn dan minum..kalo bulan puasa roti 50sen tu pon da terliur tgk..air sejuk dlm icebox pon kte tgk da mengoda iman aku yg kureng kukuh nie.bahahaha..tp aku cuba sedaya upaya utk mnhan nye...kan best kalo puasa thn mkn je..minum x.hahah.suke2 ati je ea..gmbar kat ats tu time kolej aku wat jamuan raya..hehe..sje je ltak..kenangan..

rmadhan juga bnyak mengajar kita erti kesabaran..sabar dlm keja,sbr dlm menahan segala-galanya...ttpi rmai yg tewas termasuklah aku..mgkin disebbkn aku terpikir yg sehari xpose leh gnti ape..heheh..ttpi sbg umat islam kte wajib menunaikan nye tnpa sebrg alasan melainkan demam,kerja berat,uzur dan sewaktu dgn nye..kalo setakat cuaca pnas terik xpyh sgt la nk cuba2 xpuasa..crik pasal...bila di kira 30 ari tu mcm lame..tp kalo bg aku yg bekerja..alah pejam celik je da semngu..pejam2 dan terus pejam hah da nk 5 ari nk raya..yeeehaaaa..hari raya aidilfitri setahun sekali kte merayakan dan meraikan nya..so pada siapa yg xpuasa tu xpyh la berangan nk raya..keh5..

ok smpi disini saja utk arini budak gemok berbual..hehe..salam.

Sunday, September 13, 2009

graduation day...




alhamdulillah..akhirnya abes gak aku stdy..da lme grad bru nk tulis kat blog.huhu.maklum lah uma aku xde intenet cam yg lain..hehehe...aku grad 7 ogos 09..hari yg menjd kenangan yg terindah sgt bg aku..mne x nye,dpt sebidang diploma tu.haha..mencarot lbeh..segulung diploma..selma 3 thun aku memerah otk yg jammed,ini lah hasilnyee.result aku xdelah membangga kn..ok lah..tp xde la ckop2 mkn weh! hahaha.....
time msok dewan peh bkan men suka g aku dgn member2 aku..gedik gler..ddk same2 g..dgr cermah..pastuh time beratur tngu turn nk naik..mcm2 lah rase..nk terberak la,kncing la..goyang gler ah..mcm2 aku terbyg..buat nye nk bow je motar board jtuh..peh malu beb..hhaha..ade aku tgk stdn pempuan die bow da mcm ber gimnastik smpai tercbot motar board die..hambek kau,x malu lak an....time tngu turn,aku tgk member2 bkan main senyap g..seram sejuk..rasekan ubat..hahah..tngu pnye tngu meber aku da nek..smpai masa yg dnntikan...................pengerusi mjlis menyebut nama aku..MUHAMMAD AZRIQ BIN ABDUL AZIZ...peh jantung aku mcm bnti jap..hahaha..goyang beb..seb bek aku bow xjatuh motar boardnye..huh! selamat joe..alhamdulillah..dah abes penyampaian tuh..semua kuar amek gambo dgn fmly masing2..
aku pe lgik dgn member2 berposing r..hahahaha...tp aku rase mgkin itulah kali terakhir aku tgk kesemua bdk2 kolej aku..seriously,aku mmg sedih..nth ble g nk jmpe dieowg..harap2 dpt la jmpe dieowg bila2 mse t..mngkin time reunion kot..kalo ade lah..terima kasih pd lecturer2 IHYPJ yg mencurah ilmu kpd aku..dan xjemu mlyan perangai aku yg selow ni.hahaha..

sekian,wassalam.

p/s; say alhamdulillah,thank u ALLAh..Thank u ALLAH for my mother..