Sunday, August 23, 2009

tentang diriku..


First skali,assalamualaikum wbt dan salam sejahtera..ok,hari ni ari pertama aku wat blog aku neh..so aku bru lagi..ermm.name aku MOK ..aku tingl kat skudai,jb...pnh g jb?dtg jb halo2 la aku k.hehe.ok aku lhir pon kat johor bahru pd 20.october.19--.hehe..bdk2 lagi aku neh..aku hanya seorang saja di dlm sebuah keluarga..cmne tuh?kira aku ni ank sorang..ank tunggol!hahaha..aku dibesarkn dlm keluarga yg sedhana..xkaya dan xmiskin..kira sdg2 lah..lg pon aku tinggl pon dgn mak aku je..bpk aku?ntah lah,mls nk pkir2 psl die..yg pntg aku dgn mak aku xssh kn idop die sudah..
ok,first education aku di sekolah kebangsaan tmn sri pulai,skudai,johor..aku di didik di situ smpai darjah 6...kemudian aku melnjutkan pelajaran ke sekolah menengah kebangsaan tmn universiti 1,2,dan akhir skali di sekola menengah kebangsaan kangkar pulai...dgn keputusan SPM aku yg x membanggakn aku melnjutkn pljran ke institut hospitality yayasan pelajaran johor dlm bidang hotel management..so skg aku da graduate..ALHAMDULILLAH..skng aku kerja di UTM..keje bese2 je..kalo ade rezeki,aku teringin menjutkn peljran aku ke degree..mudah2 han adela rezekinye.hehe.
aku gemar melayari intenet(myspace,facebook,blogspot,etc)tp so pity,kt uma aku xde intenet..so kalo aku nk ON,aku g CC or OPIS je..hahaa..selain tu gak,aku suka jalan2,amek gmbar,cuba benda yg baru dan mcm 2 lah,asl benda 2 x ssh kn org sudah...
sebagai ank sorang,aku mmg ssh nk kuar or g mne2..tp kalo aku terdesak..aku men langgar je..blek kne mara blkg cte..haha..aku jenis org open minded,peramah.malu skit,cpt melenting dan aku nie GEMOK org nye.hehehe...xkisah lah spe2 nk kwn dgn aku..pempuan ke,laki ke,tua ke,muda ke,rempit ke,bohsia ke,gay ke,lesbian ke,ape2 ke..xdehal..FRIENDSHIP no distance right?hehehe..kata kwn,xsemestinye kwn dgn seseorg tu die tu......btol x? jd,jgn lah menilai org dri muka,umor,status,SAIZ,perckpan dan mcm2 lg...kita kwn xsemestinya berkawan sme level or umor je dgn kita..ilmu dan pengalaman bole d kngsi bersama...tp kalo xsuka gak kwn dgn aku xpe..do i care?heran lak aku..spe nk kwn dgn aku..lg ok..hehe..
aku nie penggemar warna BIRU..sejuk je bila aku pndg warna biru..hilang segala tension aku..aku nie peminat kpd pemuzik malaysia dan luar negara...i'm universal listening..aku teringin kasih syg seorg ayh yg baik hati nya...ermmm...dah la,mls nk sedih2 neh....aku nie mudah kesian dan mudah menitiskn air mata...ntah lah mgkin aku da mmg cmtu kot..

so kalo nk tau lebih g..borak2 la dgn mok ok...hahaha..askum...
p/s; besar_jb(ym)
gemok_jjb6271@yahoo.com.my(email)