Friday, November 20, 2009

saya syg mereka ketat2!











anda semua penglipur lara ketika hatiku ini sedang berduka lara! hahaha...mskipon korang hanya sahabat aku...

Thursday, November 5, 2009

alhamdulillah...

akhirnya dapat juga aku kerja yang tetap ..haha..takpelah janji dapat kerja yang tetap dan aku xpyah nk pkir2 nk crik kerja lain dan yg penting keje dgn kerajaan..govman.hahaha..dan aku boleh merancang untuk belajar sambil bekerja! uhuuuuu...sambong degree..kdg2 bila pkir mcm malas..pastuh aku pkir balek xkan aku nk duduk di takuk lame je...jadi nk xnak,aku kene ringan kan tulang aku untuk masa hdpan aku! go gemok go!..hahahaha..jika aku smbong stdy aku kne pilih antara course h.r or business?uhhh..i have to make a right decision because this is my future..oh God please show me a right decision..its ok..mase panjang lagi..insyaALLAH next year aku further stdy aku kot.. go gemok go!!!! ok gooooo


sekian..
assalamualaikum..

Monday, November 2, 2009

kau! kau! kau!

aku xpernah rase nk marah pada kau! tp kau yg membuat aku MARAH,BENCI,MUAK,JELEK,MENYAMPAH..semua ade lah jika aku memandang muka kau yang kurang hensem tuh! haha..bile orang sibuk berbual dgn aku,dengan tanpa waran kau cuba mencelah dgn muka permintaan..bg salam xde,nie dgn bersahaja ko menyampok! kan kau da besar,tua kutok..xkan da lme mkan garam tidak tahu berbudi bahasa..kan itu budaya kita,..kau hanya tau memalukan org sahaja! kau bagus sgt kaaa?kira kerja sudah lama,kira sudah terror?ouh hentikan lah keangkuhan kau itu..hidup kita nie ibarat roda,kdg diatas..kdg dibwah..bila dibwah nescaya org yang diatas akn pijak kau ckup2! sebagaimana kau pernah pijak,sepak org sperti dahulu kala yg pernah kau lakukan..

malahan aku pelik..time aku ckp dgn org lain ade je xkene ko nk kene kan aku ekk..nape ye?aku kcau hidup ko ka?aku ngecek duit ko ka?ewww..sumpah aku xteringin! nk berbual pon nek mls aku dgn kau!...dulu mula2 aku tgk kau cm baik je..mcm lah! tp lame2 kau da mula crik psl dgn aku...bukan dgn aku je..dgn org lain pon kau main sapu bersih je ea..mngkin kau xkene lagi BUKU dgn RUAS tu yg berlakon sbgai HERO..hahaha..hero lah sgt...aku kdg2 cuba xnak ade sifat MENYAMPAH dgn ko..tp mkin ari aku tgk ko..aduihh mkin ringan je kaki dan tgn ku ini..kau bergurau dgn aku mcm nk bergaduh..ye..gurau mmg gurau tp xkan nk kene ajr cara nya..cara bergaduh dan carik psl xpyah lak nk diajar! kenape eak dgn kau!? aku smpai naik jam kpale otk neh! dah la dgn keje lagi..lpas tuh dgn mulut kau...kalau mntak tlong,kau punya bahasa mcm nk bertumbok! s**l la ko eak..buat aku tmbh dosa yg bnyak aku kumpul ni..huh! kalo ko ni level2 aku nk kne hembus da kau ni..tetapi kau ni warga tua! agak2 lah..bila org kne kan kau,mula lah nk touching! tau lak..pastuh da bengang mula lah mcm nk ajak bergadoh..sudah2 lah bwk2 beristigfar..aku kat sni bekerja utk mencari rezeki untuk kesenangan aku..tp ko dtg bgai 1 malapetaka yg membawa huru-hara yg amat dashyat! haha(ketawa sinis!)...
jiakalu 1 ari nnti kau berubah ia akan menjadi 1 keindahan yg paling samok dlm idop aku..tp bila la eak??huuuuuuuuuuuuuuuhh..


sekian,assalamualaikum..

Tuesday, October 20, 2009

happy befday to AZRIQ


alhamdulillah...ari 20/10/2009 genap lah aku berumur 21 thun tunai!!!hahaha...happy gler aku arini..yelah befday sendiri tuh..xde hadiah tp xpe,mak aku wish dgnmember2 wish pon da kira hadiah pling bermkna bg aku..thx frenz..luv korang ketat2 weh..haha..tu je lah nk tulis utk arini..bz la skg..keje manyak woooo..
p/s; saya nk kek ini!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

k assalamualaikum,...bye..

Tuesday, September 15, 2009

1o perkara dari si budak gemok...


1. aku suka berkwn xkira usia,rupa,saiz,jantina atau sebaliknya..yg penting berkwn..dgn berkwn kita dpt bertukar pandangan,pendapat,pengalaman dan pengetahuan.


2. aku nie peramah..tetapi aku pemalu skit bile jumpa org yg tidak dikenali terutama kaum HAWA..kalo kaum ADAM aku cpt skit down malu nye.he5


3. aku ank 1orang dlm sebuah keluarga yg kecil.hu3


4. aku perokok yg tegar,dan sikap perokok ku ini tidak diketahui oleh keluarga ku..(depan mata xpernah nmpak)


5. aku single and available.hahaha...aduh,merepek la budak gemok neh.


6. aku sudah pon bekerja di badan kerajaan..bru bape bulan je.


7. aku berkaca mata,berbdan besar(gemok)mcm afdlin shauki..tp aku bangga dgn saiz aku..


8. senang tidur..tetapi susah mau bangon..huh!


9. sensitif skit(tp tgk keadaan), periang,menyayangi persahabatan,mudah kesian,mudah mengalirkan air mata,suka menjaga dan menggembirakan org walaupon hati aku ni sedih atau terluka disebabkan masalah lain dan cepat melenting...(menggelibas)ha3


10. akhir sekali,aku lebih utamakan dan percaya rakan yg aku sudah lama kenal dari yang aku baru kenal cuma sehari dua je...harap maklum..
-sekian buat masa ni..
-salam dari budak gemok...

cigarattes dan rokok..




rokok oh rokok...dunhill dan winston light menjadi oksigen aku..bagi aku dua2 ni mempunyai rse yg terbaik dr ladang.he5..bukan aku sorang je menggemari makanan ringan ini..org lain juga menggemari nya..bagi aku paling best selepas makan adalh waktu dan time yg terbaik untuk menghisap makanan ringan ini..mahal mmg mahal harga nya..mmg bg org yg x merokok bg mereka itu adalah satu pembaziran..tp yeke??bg aku mmg membazir tp kita kne lah pndai bhgikan duet..lagi 1 kalo da isap tu jgn lah mcm naga yg sedang menggelibas mmg la xsmpai 1 ari da abes rokok nye..mandi gak kalo x smpai 1 ari 1 kotak da abes,esk tgk da busuk bibirnya mcm pic kat kotak rokok tuh! ha3..
rokok juga bg aku,dpat release tension aku yg melambak pkir psl stdy(dulu2) dan skg kerja!hu3..semak sgt bg aku kalo kerja bnyak..tp pas smoke ok je..tp tension tuh still ade tp xlah critical..tp aku xdelah addict gle..xsmoke 2,3 ari da mcm seladang yg menggelibass..ha3..oke2 je..cuma aku xleh tgk member2 aku smoke dpn mata kepala aku!arghhhhh..xleh than beb..aku mmg ade niat nk berhenti..tetapi hajat tdak kesampaian,,terkubur mcmtu je..xsmpai 2 mggu,mcm ade yg sempurna je..tp xkan nk stop smoke nk kene crik member2 xsmoke..member aku majority smoke addict and heavyweight..ha3..
sesetengah org lain pndangan,nape mereka merokok so jgn sebarang2 menunding jari yg org merokok nie..saje2 smoke sbb knon nk macho la..knon cabaran member2 la..weh2 tu zaman2 skolah la..huh! kadang2 aku tgk org yg xmerokok dgn aku xdehal pon..tp org len yg cm semak samun lak tgk org mcm level2 aku smoke..aduh! xpyh la mcm korang baik sgt..merokok mcm berzina ke?tak kan...merokok mcm membunuh ke?tak kan...merokok mcm merogol ke?tak kan...jadi takpayh nk pndg hina,sinis,jijik sgt kat perokok oke..aku xmntak pon duet korang...aku marah?honestly ye...aku prnah dgr org tua ckp..tgk tu muda2 da isap rokok..tp korang tau ke die watpe?belaja mne?....nie x,tgk org merokok je xde masa depan..men bedal je ckp sebarang...ko ngat org x smoke baik n berjaya sgt?????? ahhh boleh jalanan lah dgn falsafah hidop kau yg xkmne dan kuno tuh..huh! mara pon tiada gune..manusia same je..yg burok tu bg mereka ttp burok..yg baik kadg2 jdik burok gak..tp kalo terkena kat ank2 mereka............ye aku mengaku aku bukan nye terbaik!tp aku x suka mengata org suka2 ati tnpa bukti...huh! so pada org2 yg mulut dan tangan gatal menunding dan berbicara jahat tuh..henti2 kan lah ye...assalamualaikum..
sekian utk petang ni 5.00 petang/selasa...bicara si budak gemok...
p/s;kurang suka dgn bahasa saya?terima kseh ku ucap kan

Monday, September 14, 2009

ramadhan,ramadhan dan ramadhan...


ramadhan al mubarak hampir ke penghujungnye..rmai yg meraikan pemergian nye dan ade gak yg meratapi pemergiannya...tp tidak rmai yg meratapi pemergian nya...hanya segelintir org yg benar2 menghayati bulan ramadhan..tidak slah meraikan pemergian ramadhan..tetapi tdak mlampaui batsan nya..selain itu kita tdak berbelanja besar2..hanya sekadar meraikan kita berjaya menunaikan rukun islam yg ketiga...hehe.ceh poyo lak budak gemok ni an..alah sekali sekala berforum..ok,ramai yg menganggap bulan ramadhan ini 1 penyeksaan kerana kita perlu menahan lapar,dahaga dan nafsu...hehe..nih jgn men bedal je...nmpak pempuan baik..peh x ingat

nk terkeluar biji mata tgk..mmg belanja lah..sama juga dgn mkn dan minum..kalo bulan puasa roti 50sen tu pon da terliur tgk..air sejuk dlm icebox pon kte tgk da mengoda iman aku yg kureng kukuh nie.bahahaha..tp aku cuba sedaya upaya utk mnhan nye...kan best kalo puasa thn mkn je..minum x.hahah.suke2 ati je ea..gmbar kat ats tu time kolej aku wat jamuan raya..hehe..sje je ltak..kenangan..

rmadhan juga bnyak mengajar kita erti kesabaran..sabar dlm keja,sbr dlm menahan segala-galanya...ttpi rmai yg tewas termasuklah aku..mgkin disebbkn aku terpikir yg sehari xpose leh gnti ape..heheh..ttpi sbg umat islam kte wajib menunaikan nye tnpa sebrg alasan melainkan demam,kerja berat,uzur dan sewaktu dgn nye..kalo setakat cuaca pnas terik xpyh sgt la nk cuba2 xpuasa..crik pasal...bila di kira 30 ari tu mcm lame..tp kalo bg aku yg bekerja..alah pejam celik je da semngu..pejam2 dan terus pejam hah da nk 5 ari nk raya..yeeehaaaa..hari raya aidilfitri setahun sekali kte merayakan dan meraikan nya..so pada siapa yg xpuasa tu xpyh la berangan nk raya..keh5..

ok smpi disini saja utk arini budak gemok berbual..hehe..salam.

Sunday, September 13, 2009

graduation day...




alhamdulillah..akhirnya abes gak aku stdy..da lme grad bru nk tulis kat blog.huhu.maklum lah uma aku xde intenet cam yg lain..hehehe...aku grad 7 ogos 09..hari yg menjd kenangan yg terindah sgt bg aku..mne x nye,dpt sebidang diploma tu.haha..mencarot lbeh..segulung diploma..selma 3 thun aku memerah otk yg jammed,ini lah hasilnyee.result aku xdelah membangga kn..ok lah..tp xde la ckop2 mkn weh! hahaha.....
time msok dewan peh bkan men suka g aku dgn member2 aku..gedik gler..ddk same2 g..dgr cermah..pastuh time beratur tngu turn nk naik..mcm2 lah rase..nk terberak la,kncing la..goyang gler ah..mcm2 aku terbyg..buat nye nk bow je motar board jtuh..peh malu beb..hhaha..ade aku tgk stdn pempuan die bow da mcm ber gimnastik smpai tercbot motar board die..hambek kau,x malu lak an....time tngu turn,aku tgk member2 bkan main senyap g..seram sejuk..rasekan ubat..hahah..tngu pnye tngu meber aku da nek..smpai masa yg dnntikan...................pengerusi mjlis menyebut nama aku..MUHAMMAD AZRIQ BIN ABDUL AZIZ...peh jantung aku mcm bnti jap..hahaha..goyang beb..seb bek aku bow xjatuh motar boardnye..huh! selamat joe..alhamdulillah..dah abes penyampaian tuh..semua kuar amek gambo dgn fmly masing2..
aku pe lgik dgn member2 berposing r..hahahaha...tp aku rase mgkin itulah kali terakhir aku tgk kesemua bdk2 kolej aku..seriously,aku mmg sedih..nth ble g nk jmpe dieowg..harap2 dpt la jmpe dieowg bila2 mse t..mngkin time reunion kot..kalo ade lah..terima kasih pd lecturer2 IHYPJ yg mencurah ilmu kpd aku..dan xjemu mlyan perangai aku yg selow ni.hahaha..

sekian,wassalam.

p/s; say alhamdulillah,thank u ALLAh..Thank u ALLAH for my mother..

Sunday, August 23, 2009

tentang diriku..


First skali,assalamualaikum wbt dan salam sejahtera..ok,hari ni ari pertama aku wat blog aku neh..so aku bru lagi..ermm.name aku MOK ..aku tingl kat skudai,jb...pnh g jb?dtg jb halo2 la aku k.hehe.ok aku lhir pon kat johor bahru pd 20.october.19--.hehe..bdk2 lagi aku neh..aku hanya seorang saja di dlm sebuah keluarga..cmne tuh?kira aku ni ank sorang..ank tunggol!hahaha..aku dibesarkn dlm keluarga yg sedhana..xkaya dan xmiskin..kira sdg2 lah..lg pon aku tinggl pon dgn mak aku je..bpk aku?ntah lah,mls nk pkir2 psl die..yg pntg aku dgn mak aku xssh kn idop die sudah..
ok,first education aku di sekolah kebangsaan tmn sri pulai,skudai,johor..aku di didik di situ smpai darjah 6...kemudian aku melnjutkan pelajaran ke sekolah menengah kebangsaan tmn universiti 1,2,dan akhir skali di sekola menengah kebangsaan kangkar pulai...dgn keputusan SPM aku yg x membanggakn aku melnjutkn pljran ke institut hospitality yayasan pelajaran johor dlm bidang hotel management..so skg aku da graduate..ALHAMDULILLAH..skng aku kerja di UTM..keje bese2 je..kalo ade rezeki,aku teringin menjutkn peljran aku ke degree..mudah2 han adela rezekinye.hehe.
aku gemar melayari intenet(myspace,facebook,blogspot,etc)tp so pity,kt uma aku xde intenet..so kalo aku nk ON,aku g CC or OPIS je..hahaa..selain tu gak,aku suka jalan2,amek gmbar,cuba benda yg baru dan mcm 2 lah,asl benda 2 x ssh kn org sudah...
sebagai ank sorang,aku mmg ssh nk kuar or g mne2..tp kalo aku terdesak..aku men langgar je..blek kne mara blkg cte..haha..aku jenis org open minded,peramah.malu skit,cpt melenting dan aku nie GEMOK org nye.hehehe...xkisah lah spe2 nk kwn dgn aku..pempuan ke,laki ke,tua ke,muda ke,rempit ke,bohsia ke,gay ke,lesbian ke,ape2 ke..xdehal..FRIENDSHIP no distance right?hehehe..kata kwn,xsemestinye kwn dgn seseorg tu die tu......btol x? jd,jgn lah menilai org dri muka,umor,status,SAIZ,perckpan dan mcm2 lg...kita kwn xsemestinya berkawan sme level or umor je dgn kita..ilmu dan pengalaman bole d kngsi bersama...tp kalo xsuka gak kwn dgn aku xpe..do i care?heran lak aku..spe nk kwn dgn aku..lg ok..hehe..
aku nie penggemar warna BIRU..sejuk je bila aku pndg warna biru..hilang segala tension aku..aku nie peminat kpd pemuzik malaysia dan luar negara...i'm universal listening..aku teringin kasih syg seorg ayh yg baik hati nya...ermmm...dah la,mls nk sedih2 neh....aku nie mudah kesian dan mudah menitiskn air mata...ntah lah mgkin aku da mmg cmtu kot..

so kalo nk tau lebih g..borak2 la dgn mok ok...hahaha..askum...
p/s; besar_jb(ym)
gemok_jjb6271@yahoo.com.my(email)